Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Polija: Notiek civilizāciju sadursme starp eiropiešiem un musulmaņiem

© AFP / Scanpix

Reaģējot uz teroraktu Barselonā, par kuru atbildību uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts", Polijas iekšlietu ministrs Marjušs Blaščaks ceturtdienas vakarā paziņojis, ka Eiropa piedzīvo "civilizāciju sadursmi", vēsta Polijas Radio.

Intervijā sabiedriskajai raidorganizācijai TVP Blaščaks norādīja, ka Polija esot droša valsts, jo tur nav "musulmaņu kopienas, kas ir anklāvi, kuri ir dabīga atbalsta bāze islāmistu teroristiem".

Ministrs piebilda, ka Eiropas Komisijas (EK) uzspiestā patvēruma meklētāju pārdales kvotu sistēma, kurā Varšava drošības apsvērumu dēļ atteikusies piedalīties, izsaucot Briseles draudus par iespējamajām sankcijām, mudina miljoniem nelegālo imigrantu doties uz Eiropu.

"Tas beidzas traģiski. Mēs piedzīvojam civilizāciju sadursmi. Par to jārunā atklāti, un tā ir visas Eiropas problēma," uzsvēra Blaščaks.

Kā ziņots, ceturtdien Barselonā cilvēku pūlī ietriecās autofurgons, nogalinot vismaz 13 cilvēkus, bet aptuveni 100 guva ievainojumus.

Policija notikušo atzinusi par teroraktu, un par notikušo atbildību uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Dažas stundas vēlāk 100 kilometrus uz dienvidiem no Barselonas esošajā Kambrilsas kūrortā notika līdzīgs uzbrukums, kura laikā ievainoti vēl septiņi cilvēki.

Policija Kambrilsā piecus uzbrucējus nošāva, bet saistībā ar Barselonas teroraktu aizturētas divas personas.

Tomēr cilvēku, kas atradās pie Barselonas uzbrukumā izmantotā autofurgona stūres, pagaidām nav izdevies notvert.