Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Latviete no Barselonas: Doma, ka vainīgos notvers, rada atvieglojumu

© SCANPIX

Barselonā pēc ceturtdien notikušā terorakta valda neliels satraukums, bet ir apziņa, ka gandrīz visi vainīgie ir notverti, un tas sniedz zināmu atvieglojumu, pastāstīja Latvijas pilsone Baiba Raga, kas šobrīd atrodas Barselonā.

Pilsētas centrā ir pastiprināta policijas klātbūtne un tiek pārbaudītas somas, taču gan vietējie, gan tūristi dodas savās darīšanās, viņa stāstīja. "Gaisā valda neliels satraukums, bet ir apziņa, ka gandrīz visi vainīgie ir notverti, un tas sniedz zināmu atvieglojumu," norādīja Raga.

Viņa teroraktu laikā atradusies metro un grasījusies kāpt ārā stacijā pie kuras notika uzbrukums, taču metro tajā nav apstājies un pasažieri tikuši izlaisti nākamajā pieturā. Izejot no stacijas, esot bijis skaidrs, ka notikusi nelaime, jo visapkārt valdīja satraukums un bailes, kā arī uz notikuma vietu steidzās liels daudzums ar policijas un neatliekamās palīdzības transportlīdzekļiem, par redzēto stāstīja Raga.

Plašsaziņas līdzekļi aktīvi aicinājuši cilvēkiem parūpēties par savu drošību un pārraidījuši palīdzības dienestu telefona numurus, kā arī informēja par to, ka pilsētas taksisti savus pakalpojumus piedāvā bez maksas.

Raga zināja teikt, ka Barselonā ir izsludinātas trīs dienu sēras.

Kā ziņots, ceturtdien Barselonā uz tūristu iecienītās Ramblas ielas cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss, kā rezultātā nogalināti 13 cilvēki un vismaz 100 ievainoti.

Šorīt tapis zināms par otru iespējamu teroraktu netālu no Barselonas. Agrā piektdienas rītā piejūras kūrortā Kambrilsā, kas atrodas 120 kilometrus uz dienvidiem no Barselonas, "domājamu teroristu" automašīna ietriekusies cilvēku pūlī, ievainojot septiņus cilvēkus.