Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvā saņem pirmo sašķidrinātās dabasgāzes kravu no ASV

Attēlam informātīva nozīme © Reuters/Scanpix

Lietuvā pirmdien saņemta pirmā sašķidrinātās dabasgāzes krava no Amerikas Savienotajām Valstīm.

Kravas saņēmējs ir valsts dabasgāzes piegādes un tirdzniecības uzņēmums "Lietuvos duju tiekimas". Tā preses sekretārs Pauļus Jakutavičs ziņu aģentūrai BNS teica, ka sašķidrinātās gāzes kravu Klaipēdas ostā nogādājis tankkuģis "Clean Energy".

Jau ziņots, ka jūnijā "Lietuvos duju tiekimas" parakstīja līgumu par 140 000 kubikmetru dabasgāzes piegādi ar ASV kompāniju "Cheniere Marketing International", kurai ir sašķidrinātās gāzes eksporta terminālis Luiziānas štata Sabīnpāsā.

Paredzēts, ka septembra vidū "Lietuvos duju tiekimas" saņems vēl vienu dabasgāzes kravu no ASV, kuras piegādātājs būs Spānijas uzņēmums "Gas Natural Fenosa". Līgums par to tika parakstīts jūlijā.

Reuters/Scanpix

"Lietuvos duju tiekimas" saņem sašķidrināto dabasgāzi arī no Norvēģijas "Statoil", kā arī no ASV uzņēmjuma "Koch Supply & Trading", kas gāzi piegādā no Norvēgijas un Nigērijas.

Kopš 2014.gadā Klaipēdas ostā sāka darbu kompānijas "Klaipedos nafta" sašķidrinātās dabasgāzes terminālis, Lietuva vairs nav pilnībā atkarīga no gāzes piegādēm no Krievijas.

"Lietuvos duju tiekimas" piegādā dabasgāzi arī Latvijā.