Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Amerikas latvieši: Nezinām, kas šobrīd notiek ar mūsu bērniem Floridas štatā

© REUTERS/ SCANPIX

Aizvadītajā nedēļas nogalē ASV, Floridas štatā, plosījās viesuļvētra "Irma". Kamēr atbildīgas institūcijas spriež par to, cik lieli postījumi nodarīti konkrētajam valsts reģionam, tikmēr Amerikas latvieši, kuri šobrīd uz laiku atbraukuši uz dzimteni spriež par to, kāds posts nodarīts viņu mājām.

Amerikas latvieši Georgs un Dace, kuri šobrīd ieradušies Latvijā, sarunā ar LNT raidījuma "900 sekundes" veidotājiem norāda, ka nezina, vai viņu mājas nav izpostītas un arī tuviniekus neizdodas sazvanīt, tomēr viņi nezaudē cerību, ka ģimenei izdevies paglābties.

"Mēs nezinām, kas tur notiek. Kādi ir bojājumi vispār ir," norāda Dace. Savukārt viņas vīrs Georgs ir optimists un norāda, ka sieva mēdzot allaž domāt par to sliktāko, kas varētu notikt.

REUTERS/ SCANPIX

Pēdējo reizi ar meitu, kura dzīvo Floridas štata piekrastes pilsētā Neiplsā izdevies sazināties svētdienas rītā. Vecākiem viņa stāstījusi, ka pilsētā valda panika. Visiem vajadzēja pamest savas mājas.

Abi sirmgalvji atzīst, ka nevar prognozēt, kad viņi varēs atgriest mājās. "Ja tur ir applūdis, tad nekur netiksim."

Abi Amerikas latvieši, kuri tur dzīvo jau 70 gadus sarunā ar "900 sekundēm" norāda, ka nekad mūžā nav piedzīvojuši piektās kategorijas viesuļvētru. Dace un georgs tuviniekus cenšas sazvanīt bez apstājas. Tiesa, pagaidām traucēto telefona sakaru dēļ tas nav izdevies.