Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Saistībā ar sprādzienu Londonas metro aizturēts jaunietis

© Scanpix

Lielbritānijas policija saistībā ar piektdien notikušo sprādzienu Londonas metro sestdien Duvrā aizturējusi 18 gadus vecu jaunieti un vēlāk sarīkojusi reidu kādā dzīvojamajā ēkā Londonas tuvumā.

Aizturētais tiek nopratināts, apsūdzības viņam nav izvirzītas.

Kā norādījis Londonas policijas komisāra vietnieks Neils Basu, šis arests uzskatāms par nozīmīgu. Pēc viņa teiktā, Lielbritānijā joprojām ir spēkā augstākais jeb kritiskais terorisma līmenis. Iespējamā sprādziena rīkotāja vai rīkotāju meklēšana turpinās.

Vēlāk policija paziņojusi, ka pārmeklējusi kādu dzīvojamo māju netālu no Londonas, iepriekš evakuējot cilvēkus no tuvējām ēkām.

Jau ziņots, ka Londonas metro Pārsonsgrīnas stacijā piektdien notika paštaisīta spridzekļa eksplozija metro vagonā, kurā cietuši vismaz 30 cilvēki. Policija notikušo klasificējusi kā teroraktu.

Kā stāstījuši aculiecinieki un redzams sociālajos tīklos ievietotajos attēlos, metro vagonā sprādzis plastmasas spainis, kas bijis ievietots maisiņā, un pēc tam uzliesmojis. Aculiecinieki ziņo, ka sprādziens radījis "uguns sienu" un tuvumā esošie cilvēki guvuši apdegumus un saelpojušies dūmus.

Premjerministre Terēza Meja pēc notikušā paziņojusi, ka par svarīgāko objektu, tostarp kodolobjektu, apsardzību gādās armija, lai atslogotu policijas spēkus. Šiem uzdevumiem norīkoti 1000 karavīru.

Atbildību par sprādzienu uzņēmies teroristu grupējums "Islāma valsts", apgalvojot, ka to sarīkojusi ar šo grupējumu saistīta vienība.