Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Terorakts Londonas metro: Aizturētas vēl divas personas

© AP/ SCANPIX

Lielbritānijas policija trešdien aizturējusi vēl divus cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar pagājušajā nedēļā notikušo teroraktu Londonas metro.

Pretterorisma policija Ņūportā, Velsā, aizturējusi 48 un 30 gadus vecus vīriešus. Otrdien Ņūportā tika aizturēts kāds 25 gadus vecs vīrietis, kas arī tiek turēts aizdomās ar pagājušajā nedēļā notikušo teroraktu.

Jau ziņots, ka Londonas metro Pārsonsgrīnas stacijā pagājušajā piektdien rīta sastrēgumstundas laikā notika paštaisīta spridzekļa eksplozija metro vagonā. Teroraktā cieta vismaz 30 cilvēki.

Atbildību par sprādzienu uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts", apgalvojot, ka to sarīkojusi ar šo grupējumu saistīta vienība. Taču policija apšauba šos apgalvojumus.

AP/ SCANPIX

Sestdien saistībā ar šo teroraktu tika aizturēti divi vīrieši Anglijā - kāds 18 gadus vecs vīrietis Duvras prāmju terminālī un 21 gadu vecs vīrietis Londonas rietumu rajonā Haunslovā. Jaunās aizturēšanas Velsā nozīmē, ka policija paplašinājusi izmeklēšanu.

Policija ziņo, ka turpinās kratīšana divos īpašumos Ņūportā un divos īpašumos Londonā, piebilstot, ka izmeklēšana strauji virzās uz priekšu.

"Mums tagad ir aizturēti pieci vīrieši un turpinās pārmeklēšanas četrās adresēs," paziņoja pretterorisma policija.