Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Viesuļvētrā "Marija" Dominikā dzīvību zaudējuši septiņi cilvēki

© Scanpix.ee

Viesuļvētrā "Marija" Dominikā dzīvību zaudējuši vismaz septiņi cilvēki, pavēstīja Karību reģiona valsts premjerministra padomnieks.

"Ir grūti noteikt kopējo bojāgājušo skaitu, bet patlaban ir apstiprināti septiņi nāves gadījumi," sociālajā tīklā "Facebook" atzina premjerministra Rūzvelta Skerita padomnieks Hārtlijs Henrijs.

"Salai ir nodarīts liels posts. Ēkas ir pamatīgi sapostītas vai iznīcinātas. Visas pieejamās sabiedriskās celtnes ir pārvērstas par patversmēm," norādīja padomnieks.

Citā Karību reģiona valstī Gvadelupā "Marija" laupījusi dzīvību vismaz vienam cilvēkam un nodarījusi tur plašus postījumus.

Viesuļvētra "Marija" kā ceturtās kategorijas viesuļvētra sasniegusi ASV piederošo Puertoriko, trešdien paziņojis ASV Nacionālais Viesuļvētru centrs (NHC).

"Marijas" vēju ātrums sasniedzis 250 kilometrus stundā (69,4 metrus sekundē). Vētra virzās uz ziemeļrietumiem ar ātrumu 16 kilometri stundā, ziņoja NHC.

Nesen Karību reģionā plosījās viesuļvētra "Irma", kas tur laupīja dzīvību 40 cilvēkiem. Pēc tam "Irma" nodarīja plašus postījumus ASV Floridas štatam, kur gāja bojā vismaz 50 cilvēki.