Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ziemeļkoreja Trampa runu ANO raksturo kā "suņa riešanas skaņas"

© AP/ SCANPIX

Ziemeļkorejas ārlietu ministrs Ļi Jonho trešdien raksturoja ASV prezidenta Donalda Trampa ANO Ģenerālajā asamblejā paustos draudus "pilnībā iznīcināt" Ziemeļkoreju, ja tā apdraudēs ASV, kā "suņa riešanas skaņas".

"Ja viņš domāja, ka var mūs nobiedēt ar suņa riešanas skaņām, tad tas tiešām ir suņa sapnis," Ļi sacīja žurnālistiem Ņujorkā, kur viņš piektdien uzrunās ANO Ģenerālo asambleju.

Lūgts komentēt palamu "raķešvīrs", ko Tramps lieto attiecībā uz Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu, ministrs sacīja: "Man ir žēl viņa palīgu."

AFP/ SCANPIX

Tramps, otrdien runājot ANO Ģenerālajā asamblejā, brīdināja, ka ASV var nākties pilnībā iznīcināt Ziemeļkoreju, ja Kima Čenuna režīms radīs kodoldraudus saviem kaimiņiem.

"Savienotajām Valstīm ir liels spēks un pacietība, taču, ja tās būs spiestas aizstāvēt sevi vai savus sabiedrotos, mums nebūs citas izvēles, kā pilnībā iznīcināt Ziemeļkoreju," norādīja ASV līderis.

Viņš piebilda, ka "raķešvīrs uzsācis sev un savam režīmam pašnāvniecisku misiju" un ka Vašingtona ir gatava ķerties pie galējiem līdzekļiem, lai gan joprojām cer, ka tas nebūs nepieciešams.