Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Iedzīvotāji Tokijā saņems kompensācijas par ASV militārās bāzes radīto troksni

Attēlam ilustratīva nozīme © Nicolas Datiche/SIPA

Aptuveni 1000 Tokijas iedzīvotāju trešdien tiesā izcīnījuši kompensāciju par troksni, ko saceļ tuvumā esošā ASV militārā bāze.

Tokijas apgabala tiesa lēma, ka Japānas valdībai jāizmaksā iedzīvotājiem kopumā aptuveni 610 miljoni jenu (4,6 miljoni eiro), taču noraidīja iedzīvotāju prasību apturēt lidojumus bāzē nakts laikā.

Iedzīvotāji regulāri sūdzējušies par troksni, kas nāk no šīs ASV militārās bāzes, kurā dislocēti aptuveni 4000 amerikāņu karavīru. Sevišķu diskomfortu radījis lidmašīnu saceltais troksnis, nolaižoties un paceļoties naktīs.

"Troksnis ir izjaucis viņu ikdienas dzīvi un nodarījis psiholoģisku kaitējumu," secināja tiesnesis, norādot, ka valdība nedara pietiekami, atrastu risinājumu šim trokšņa jautājumam.

Iedzīvotāji bija pieprasījuši kompensāciju arī par kaitējumu, ko šie lidojumi nodarīs nākotnē, taču tiesa šo prasību noraidīja.

Nicolas Datiche/SIPA

Japānas tiesās iesniegtas daudzas sūdzības par troksni, ko rada Japānā izvietotās militārās bāzes.

Februārī citā tiesā aptuveni 22 000 iedzīvotāji izcīnīja 30,2 miljardus jenu (23 miljonus eiro) lielu kompensāciju par kaitējumu, ko radījusi ASV militārā bāze Okinavā.