Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Terorakts Somālijā: Miruši 276 cilvēki, vēl 300 ievainoti

© CHINE NOUVELLE/SIPA/ SCANPIX

Bojāgājušo skaits sestdien Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo notikušajā teroraktā pieaudzis līdz 276, bet 300 cilvēki ievainoti, pirmdien pavēstīja informācijas ministrs Abdirahmans Osmans.

Terorakts ar tik lielu upuru skaitu Somālijā līdz šim nebija pieredzēts.

Somālijas valdība teroraktā vaino ar "Al Qaeda" saistīto grupējumu "Al Shabab". Tiesa gan, grupējums teroraktu pagaidām nav komentējis.

Mogadīšo terorakts ir arī viens no asiņainākajiem Aizsahāras Āfrikā. Upuru skaita ziņā tas pārsniedz 2015.gadā Kenijā notikušo uzbrukumu Garisas universitātei, kā arī 1998.gada sprādzienus ASV vēstniecībās Kenijā un Tanzānijā.

Lielākā daļa bojāgājušo Mogadīšo "ir sadeguši tā, ka tos nav iespējams atpazīt", sacīja policijas amatpersona Ibrahims Mohameds.

AFP/ SCANPIX

Somālijas prezidents Mohameds Abdullahi Mohameds teroraktu raksturoja kā valsts mēroga traģēdiju, kā arī mudināja iedzīvotājus palīdzēt cietušajiem, nododot asinis.

Somālijā izsludinātas trīs dienu sēras.

Sprādziens notika noslogotā krustojumā pilsētas centrā, un tajā tika iznīcināti vairāki desmiti transportlīdzekļu, kā arī bojātas ēkas vairāku simtu metru rādiusā.

Kravas automašīna šķita aizdomīga drošības spēkiem, un tie uz automobili atklāja uguni, tomēr tajā esošais terorists paguva sarīkot sprādzienu.