Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Par Tbilisi mēru ievēlēts futbolists, kurš vienīgos vārtus izlases rindās guva pret Latviju

© Reuters / Scanpix

Gruzijas galvaspilsētai ir jauns domes priekšsēdētājs - sestdien notikušajās pašvaldību vēlēšanās lielāko atbalstu guvis 39 gadus vecais Kaha Kaladze, kurš savulaik deviņus gadus spēlēja futbolu Itālijas A sērijas klubā "AC Milan" un bija arī Gruzijas izlases kapteinis.

Par Kaladzi nobalsoja 51% vēlētāju, tādējādi bijušais futbolists ieguva lielāko atbalstu un būs nākamais Gruzijas galvaspilsētas mērs. Tas gan nav pirmais nopietnais Kaladzes sasniegums politiskajā karjerā - pēdējos piecus gadus bijušais Gruzijas izlases kapteinis bija Gruzijas enerģijas ministrs.

Politikai Kaladze pievērsās uzreiz pēc futbolista gaitu beigām 2012. gadā. Pēdējās divas sezonas Kaladze spēlēja itāliešu "Genoa" rindās, bet pirms tam deviņas sezonas pārstāvēja Milānas kluba krāsas. Karjeras pirmsākumos Kaladze spēlēja Tbilisi un Kijevas "Dynamo" komandās.

Gruzijas izlases rindās Kaladzem 83 mači, bet vienīgos vārtus izlases sastāvā Kaladze guva pret Latviju. Tas notika 2008. gada 6. februārī pārbaudes spēlē Tbilisi. Latvija gan tajā mačā svinēja panākumu ar rezultātu 3:1.

Ģirts Kalrsons 7. minūtē atklāja spēles rezultātu, bet Igors Stepanovs un Vitālijs Astafjevs līdz pirmā puslaika beigām panāca jau 3:0. Kaladze ar vienīgo Gruzijas vārtu guvumu tajā mačā un vienīgo savā izlases karjerā izcēlās pašā otrā puslaika sākumā, 46. minūtē panākot 1:3.