Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Paverdzinātie Latvijas pilsoņi uz mājām nesteidzas; turpina darbu Lielbritānijā

© AFP/ SCANPIX

Septembra sākumā britu likumsargi Lielbritānijā operācijas laikā atrada desmit Latvijas pilsoņus, kuri kļuvuši par cilvēktirdzniecības upuriem. LTV "Panorāma" vēsta, ka šobrīd šie cilvēki nolēmuši palikt Anglijā un turpina darbu tajā pašā rūpnīcā, kur strādājuši paverdzināšanas laikā.

Gan Anglijas, gan Latvijas policija turpina darbu. Valsts policijas Cilvēku tirdzniecības apkarošanas nodaļas priekšnieks Armands Lubarts "Panorāmai" norāda, ka nav izbrīnīts par faktu, ka verdzībā nokļuvušie turpina darbu Anglijā.

"Nelegālais sākās brīdī, kad starpnieki bija atņēmuši banku kartes, dokumentus un turēja viņus īsā pavadā. Bija valodas barjera, likumu nezināšana, viņi nevērsās tiesībsargājošās iestādēs. Tā kā darbs ir legāls, personas vēlējās palikt Lielbritānijā," norāda policijas pārstāvis.

Šobrīd seši aizturētie gaida tiesu par nodarīto. Savukārt Latvijas policija turpina apzināt citus viņu valgos nokļuvušos.

Jau vēstīts, ka atrastie Latvijas pilsoņi Lielbritānijā strādājuši par ļoti nelielu atlīdzību. Policijai ir aizdomas, ka upuri nav varējuši piekļūt bankas kontiem, kas bijuši atvērti uz viņu vārda.

Avots: lsm.lv/ "Panorāma"