Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Tiesas priekšā stājies Marseļas terorista brālis; aizdomas, ka viņš plānojis uzbrukumu

© AP / Scanpix

Francijā piektdien tika izvirzītas apsūdzības terorisma noziegumos Anisam Hanaši, kura brālis Ahmeds Hanaši 1.oktobrī nodūra divas sievietes Marseļas galvenajā dzelzceļa stacijā, pavēstīja ziņu avoti tiesu aprindās.

25 gadus veco Anisu Hanaši, kurš ir bijušais džihādistu kaujinieks Irākā un Sīrijā, Itālija ceturtdien izdeva Francijai, un viņš piektdien stājās izmeklēšanas tiesneša priekšā.

Francijas izmeklētāji mēģina noskaidrot, vai Aniss Hanaši "ideoloģiski apstrādājis .. Ahmedu [Hanaši] un izraisījis viņa radikalizēšanos", sacīja Itālijas pretterorisma dienesta vadītājs Lamberto Džannini. Ir arī aizdomas, ka Anisam Hanaši var būt bijusi kāda loma šī uzbrukuma organizēšanā.

Aniss Hanaši tika aizturēts Itālijas ziemeļu pilsētā Ferrārā sešas dienas pēc tam, kad 29 gadus vecais tunisietis Ahmeds Hanaši sarīkoja minēto teroraktu Marseļā un viņu nošāva policija.

Aizturēšana notika uz Francijas izdota starptautiska ordera pamata.

Atbildību par teroraktu uzņēmās grupējums "Islāma valsts", tomēr Francijas izmeklētāji nav atraduši pierādījumus par šī uzbrukuma saistību ar džihādistiem.

Aniss Hanaši piektdien tika apsūdzēts par "biedrošanos ar noziedzīgiem teroristiem, kas mēģināja izdarīt noziegumus".

Ahmeds Hanaši bija zināms policijai par sīkiem noziegumiem un problēmām ar narkotikām un alkoholu, bet viņš nebija novērojamu džihādistu sarakstā. Divas dienas pirms Marseļas terorakta viņš tika aizturēts Lionā par zādzību veikalā, bet nākamajā dienā tika atbrīvots.