Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Ēģiptē aizturētās britu pilsones liktenis joprojām neskaidrs; bažas par nāves sodu nepazūd

© REUTERS/ SCANPIX

Britu tūriste Laura Palmere, kura aizturēta par liela daudzuma pretsāpju medikamentu ievešanu Ēģiptē, joprojām gaida tiesu. Zināms, ka bargākais sods, ko sieviete varētu saņemt ir nāvessods.

"The Independent" vēsta, ka 33 gadus vecā pilsoni pagājušajā mēnesī ieradusies Ēģiptē. Tiesa, viņas ceļojums uz arābu valsti beidzies jau lidostā, kur viņa aizturēta par neatļautu pretsāpju medikamentu ievešanu.

Viņa šajā valstī centusies ievest tramadolu, kas nepieciešams viņas draugam, kurš cieš no hroniskām muguras sāpēm. Ēģiptē šis medikaments ir aizliegts.

Xinhua/Sipa USA/SCANPIX

Lai gan joprojām nav noteikts datums, kurā Laurai jāstājas Ēģiptes tiesa priekšā zināms, ka viņai pagarināts apcietinājums. Tāpat visai baisas ir arī prognozes par iespējamo sodu, kurš varētu tikt piespriests britu pilsonei. Tiek pieļauts, ka viņa varētu tikt notiesāta pat ar nāvessodu.

Jau aptuveni mēnesi sieviete atrodas vienā cietuma kamerā ar vēl 25 citām aizturētajām. Tikmēr Lielbritānijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka dara visu iespējamo, lai palīdzētu nelaimē nonākušajai britu pilsonei.