Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Manhetenas uzbrucēju apsūdz slepkavībās un terorismā

© AP/ SCANPIX

Uzbeku imigrants Saifullo Saipovs, kurš 31.oktobrī Ņujorkā ietrieca auto cilvēkos, astoņus nogalinot, apsūdzēts slepkavībās, slepkavību mēģinājumos un centienos sniegt atbalstu džihādistu grupējumam "Islāma valsts", otrdien pavēstīja ASV Tieslietu ministrija.

"Saipovam, tāpat kā daudziem teroristiem pirms viņa, tagad būs jāatbilst Amerikas tiesā. Un tāpat kā Ņujorkas pilsētas atbilde uz šo uzbrukumu ir bijusi strikta, mēs sagaidām, ka taisnības pasludināšana šajā lietā būs ātra, stingra un apņēmīga," Tieslietu ministrijas paziņojumā norādīja prokurors Džuns Kims.

Uzbeku imigrantam izvirzītas apsūdzības astoņās slepkavībās un 12 slepkavību mēģinājumos. Par pastrādāto noziegumu Saipovam draud nāvessods vai mūža ieslodzījums.

ASV prezidents Donalds Tramps paudis pārliecību, ka Saipovs pelnījis nāvessodu.

"Ņujorkas pilsētas terorists bija gandarīts, jo viņš lūdza pakārt "Islāma valsts" karogu savā slimnīcas istabiņā. Viņš nogalināja astoņus cilvēkus, 12 smagi savainoja. Viņam būtu jāpiespriež nāvessods," tviterī ierakstījis Tramps.

Prezidents iepriekš sacīja, ka apsver iespēju nosūtīt Saipovu uz ASV militāro cietumu Gvantanamo, Kubā, kur ieslodzīti aizdomās par džihādismu turētie ārzemnieki.

Policija atzīst, ka Saipovs ļoti rūpīgi sekojis norādījumiem, ko "Islāma valsts" saviem piekritējiem ievietojusi sociālajos medijos.