Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Milzīgais savvaļas ugunsgrēks Kalifornijā ir ceturtais lielākais štata vēsturē

© AP / Scanpix

Milzīgais savvaļas ugunsgrēks, kas plosās uz ziemeļrietumiem no Losandželosas, kļuvis par ceturto lielāko ASV Kalifornijas štata vēsturē, un varasiestādes pieļauj, ka vējainā laika dēļ tas turpinās plesties plašumā.

Štata amatpersonas ceturtdien paziņoja, ka ugunsgrēkā, kas plosās Venturas un Santabarbaras apgabalos, izdegusi 982 kvadrātkilometru liela teritorija.

Vietām ugunsgrēka radītās briesmas mazinājušās, taču plašā teritorijā joprojām pastāv liels risks, slēgtas skolas un vairāki ceļi.

Nacionālais meteoroloģijas dienests prognozē, ka arī nedēļas nogalē saglabāsies sauss un vējains laiks, palielinot ugunsgrēku risku.

Scanpix

Kopš 4.decembra, kad ugunsgrēks izcēlās, tas nopostījis 970 ēkas, tostarp 700 dzīvojamās mājas. Liesmas apdraudējušas 18 000 ēku, un ugunsgrēka dēļ evakuēti aptuveni 100 000 cilvēku.

Ugunsdzēsējiem ir izdevies ierobežot šo ugunsgrēku par aptuveni 30%.

Tikmēr Sandjego apgabalā plosās cits ugunsgrēks, kurā nodegušas 157 ēkas, gājuši bojā 46 sacīkšu zirgi un viens cilvēks guvis smagus apdegumus. Ugunsdzēsējiem šo ugunsgrēku izdevies gandrīz pilnībā savaldīt.