Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Cilvēki šokā! Džona F. Kenedija lidostā Ņujorkā haosu pastiprina termināļa applūšana

© REUTERS / Scanpix

Džona Kenedija starptautiskajā lidostā Ņujorkā svētdien turpinājās haoss, applūstot vienam terminālim, kas vēl vairāk saniknoja pasažierus, kuri spiesti gaidīt nelabvēlīgo laikapstākļu rezultātā aizkavējušos reisus.

Lidostas ceturtajā terminālī pārplīsušas caurules dēļ gaidīšanas zonu klāj astoņus centimetrus bieza ūdens kārta.

"Kenedija lidostā notiekošais ir nepieļaujams," paziņoja Ņujorkas un Ņūdžersijas lidostu pārvaldes izpilddirektors Riks Kotons. "Mēs sauksim pie atbildības visus, kas būs vainojami par ikvienu kļūmi, ko mēs konstatēsim," viņš piebilda.

Caurules pārplīšana tiek saistīta ar laikapstākļiem, tomēr amatpersonas sola izmeklēšanu par to, kāpēc tā nav bijusi izturīgāka pret bargiem laikapstākļiem, un to, vai citas kļūmes nav veicinājušas tās pārplīšanu.

Pēc caurules pārplīšanas skartās teritorijas drošības apsvērumu dēļ tika slēgtas, pavēstīja amatpersonas.

Incidents izraisījis iekšzemes reisu kavēšanos, kā arī aizkavējis starptautisko reisu izlidošanu. Vairāki starptautiskie reisi novirzīti uz citām lidostām vai termināļiem.

Incidents vēl vairāk stiprina sūdzības par slikto infrastruktūru ASV finanšu centrā, turpinoties krīzei pilsētas metro un vilcieniem pēdējos gados vairākkārt noskrienot no sliedēm.

ASV austrumu piekrastes teritorijas pēdējās dienās skāris liels aukstums un sniegputenis. Netipiski bargie laikapstākļi kopš ceturtdienas prasījuši vismaz 22 cilvēku dzīvības.