Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Uz Ķīnas piekrastē avarējušā tankkuģa notiek eksplozija

© REUTERS/ SCANPIX

Sprādziens uz sestdien Ķīnas austrumu piekrastē avarējušā tankkuģa "Sanchi" apgrūtina meklēšanas un glābšanas operāciju negadījuma rajonā, atzina Ķīnas Transporta ministrija.

Uz kuģa atradās 32 komandas locekļi - 30 Irānas un divi Bangladešas pilsoņi. Līdz šim ir atrasts viens līķis, bet pārējie komandas locekļi tiek uzskatīti par pazudušiem.

Uz tankkuģa pēc sadursmes ar preču kuģi izraisījās ugunsgrēks. Eksperti šonedēļ brīdināja, ka sprādziens šķiet nenovēršams.

Glābšanas operācijā piedalās astoņi Ķīnas kuģi, Dienvidkorejas kuģis un helikopters, kā arī ASV flotes lidaparāts "P-8A".

Pēc sprādziena, kas noticis laikā, kad glābēji lietojuši putas, lai apvaldītu liesmas, centieni atrast pārējos komandas locekļus apturēti.

Glābšanas operāciju apgrūtina sliktie laika apstākļi un indīgās gāzes, kas rodas negadījuma vietā.

Tankkuģis veda naftu no Irānas uz Dienvidkoreju.

Negadījums var izvērsties ekoloģiskā krīzē, jo tūkstošiem tonnu naftas vai nu aizdegušās, vai nonākušas ūdenī. Kuģis vedis 136 000 tonnu naftas.

Tankkuģis "Sanchi", kas kuģojis zem Panamas karoga, sestdien vakarā 300 kilometrus uz austrumiem no Šanhajas saskrējies ar Honkongas preču kuģi "Crystal".

21 preču kuģa komandas loceklis izglābts, un šim kuģim lieli bojājumi nav nodarīti.