Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

"Ryanair" draud streiks

© REUTERS/ SCANPIX

Trīs Itālijas gaisa transporta arodbiedrības trešdien paziņoja par nodomu 10.februārī rīkot valsts mēroga streiku, iesaistot tajā Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" personālu, un pauda vilšanos pēc pirmās tikšanās ar šīs kompānijas vadību.

Paziņojums par gaidāmo streiku attiecas arī uz pilotiem, lai gan pilotu arodbiedrība ANPAC paziņoja, ka "Ryanair" vadībai bijusi "pozitīva pieeja" otrdien notikušu sarunā laikā. "Ryanair" ir apsvērusi iespēju līdz mēneša beigām noslēgt vienošanos ar ANPAC.

Pārējās trīs Itālijas gaisa transporta arodbiedrības nebija apmierinātas un aicināja uz "nopietnām sarunām" par algām, darba līgumiem un garantijām "visām personāla kategorijām".

"Ryanair" piedzīvoja nepatīkamas pagājušā gada beigas un bija spiesta atcelt 20 000 reisus līdz šī gada martam. Tas notika galvenokārt neveiksmīgi izplānota pilotu atvaļinājumu grafika dēļ.

22.decembrī Vācijā notika "Ryanair" pilotu četru stundu brīdinājuma streiks, kas bija pirmais šīs aviokompānijas pilotu streiks tās 32 gadus ilgajā vēsturē. Šī streika dēļ daži reisi tika atcelti par vairākām stundām, bet neviens reiss netika atcelts. Streiks tika rīkots, pieprasot palielināt atalgojumu un uzlabot darba apstākļus.

"Ryanair" decembrī paziņoja, ka tā uzaicinājusi pilotu arodbiedrības vairākās Eiropas valstīs uz sarunām par to oficiālu atzīšanu, ņemot vērā pilotu streiku iespējamību Itālijā, Īrijā un Portugālē.