Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Berluskoni brīdina, ka Itāliju apdraud imigrācija

© SIPA/Scanpix

Itāļi "nav rasisti", bet viņu drošību apdraud nekontrolētā imigrācija, pirmdien sacīja ekspremjers Silvio Berluskoni.

Migrācija dominē sabiedriskajās debatēs pēc sestdienas, kad Mačeratā, valsts vidienē, galēji labējo uzskatu piekritējs sašāva sešus afrikāņu imigrantus.

"Ir izplatītas sociālās bažas, ko izraisa liela skaita nelegālo imigrantu atrašanās Itālijā," Berluskoni sacīja telekanālam RAI.

Sestdienas uzbrukumā Mačeratā nebija "nekā politiska", un to pastrādāja "vājprātīgs" cilvēks, viņš skaidroja.

Itālijā ir "vismaz 630 000 nelegāļu" - "īsts sociālais spridzeklis, kas var jebkurā brīdī eksplodēt, jo šie imigranti dzīvo no rokas mutē un pārtiek no noziedzības", vēl svētdien mediju uzņēmumam "Mediaset" sacīja Berluskoni.

Ekspremjera vadītais konservatīvais bloks, tuvojoties 4.marta parlamenta vēlēšanām, atrodas vadībā sabiedriskās domas aptaujās.

Par sešu Āfrikas imigrantu sašaušanu Mačeratā aizdomās turētais Luka Traini izmeklētājiem skaidrojis, ka uzbrukumu sarīkojis, uzzinot par kādas gados jaunas itālietes slepkavību, kurā tiek vainots patvēruma meklētājs no Nigērijas, svētdien ziņoja vietējie mediji.

Uzbrukums noticis dienu pēc tam, kad Mačeratā kāds Nigērijas patvēruma meklētājs un narkotiku tirgonis tika aizturēts par 18 gadus vecas sievietes nogalināšanu. Gabalos sadalītais sievietes līķis tika ievietots koferos.

"Es braucu uz sporta zāli, kad es radio dzirdēju par šo 18 gadus veco meiteni," izmeklētājiem sacījis Traini, ziņoja laikraksts "Corriere della Sera".

"Es instinktīvi devos mājās, atvēru seifu, izņēmu pistoli un nolēmu viņus visus nogalināt," viņš piebildis.

Kā ziņots, Mačeratā, Itālijas vidienē, sestdien vīrietis no automašīnas vairākās vietās atklāja uguni uz garāmgājējiem, ievainojot vismaz sešus afrikāņu imigrantus - piecus vīriešus un vienu sievieti.

Šaušanā savainoti ieceļotāji no Ganas, Mali un Nigērijas.

Aizturēšanas brīdī Traini pasviedis gaisā roku itāļu fašistu izmantotajā romiešu sveicienā un saucis "Lai dzīvo Itālija" un "Itāliju itāļiem". Viņam ap kaklu bijis apsiets Itālijas karogs.