Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

20 bandīti iebrūk slimnīcā Spānijā, lai atbrīvotu aizturētu narkodīleri

© EPA / Scanpix

Apmēram 20 cilvēku iebruka slimnīcā Spānijas dienvidos un atbrīvoja narkotiku tirdzniecībā aizdomās turēto, kurš bija guvis ievainojumus motocikla avārijā, mēģinot izvairīties no aizturēšanas, trešdien paziņoja vietējās amatpersonas.

Aizdomās turēto slimnīcā Andalūzijas reģiona Lalinejas pilsētā apsargāja divi policisti, tomēr viņi nelietoja šaujamieročus, "lai novērstu situācijas izvēršanos drāmā", teikts Lalinejas mērijas paziņojumā.

Aizdomās turētais otrdien tika aizvests uz slimnīcu pēc tam, kad viņš tika ievainots, bēgot no policijas. Neilgi pēc viņa ierašanās slimnīcā tās ēkā iebruka ap 20 cilvēku, sagrāba pacientu un aizbēga ar vairākiem automobiļiem.

Lalinejas mērs Huans Franko regulāri sūrojas par narkotiku tirdzniecību šajā pilsētā, kura robežojas ar Lielbritānijas koloniju Gibraltāru.

Spānijas tuvums Marokai, kas ir svarīgs marihuānas avots, un tās tuvās attiecības ar savām bijušajām kolonijām Latīņamerikā, kas ir nozīmīgs kokaīna ražošanas reģions, ir padarījušas Spāniju par svarīgu tranzīta zemi starptautiskajiem narkotiku tirgoņiem.