Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Kims Čenuns izsaka pateicību Ziemeļkorejai

© Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns slavējis viņa māsas un citu nozīmīgu ziemeļkorejiešu uzņemšanu Dienvidkorejā, otrdien ziņoja Ziemeļkorejas valsts mediji.

Valsts ziņu aģentūras KCNA reportāžā otrdien bija vēstīts par Kima tikšanos ar ziemeļkorejiešu delegāciju, kas atgriezusies Phenjanā pēc Dienvidkorejas apmeklēšanas.

Dienvidkoreju apmeklējušo viesu vidū bija Ziemeļkorejas nominālais valsts galva Kims Jonnams un diktatora māsa Kima Jočena, kurai valsts vadībā tiek atvēlēta arvien redzamāka loma.

"Pēc delegācijas atskaites saņemšanas Kims Čenuns pauda gandarījumu par to un paziņoja, ka ļoti lielu iespaidu atstājis tas, ka dienvidi īpašu prioritāti veltījusi KTDR [Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas] locekļu vizītei Ziemas olimpiskajās spēlēs," ziņoja aģentūra.

Kims arī "izteicis pateicību" Seulai, piebilsts KCNA paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Kima Jočena sestdien sarunu laikā uzaicināja Dienvidkorejas prezidentu Munu Džēinu apmeklēt Ziemeļkoreju.

Kima ir vienīgā Ziemeļkorejas valdošās ģimenes locekle, kas apmeklējusi Dienvidkoreju kopš Korejas kara beigām 1953.gadā.