Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Vācu politiķis: Kamieļu dzinējiem ir jādodas atpakaļ uz savām kleķa būdām un pie daudzajām sievām

© Spiegel

Vācijas turku organizācija ceturtdien paziņoja, ka sūdzēs tiesā labējās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) politiķi Andrē Pogenburgu, kurš turku minoritāti nodēvējis par "kamieļu dzinējiem".

Saksijas-Anhaltes landtāga AfD frakcijas priekšsēdētājs Pogenburgs trešdien pauda nopēlumu turku organizācijai, kas kritizējusi Vācijas plānus par jaunas dzimtenes ministrijas izveidošanu.

Vācijai nav vajadzīgi padomi savas kultūras un vēstures jautājumos no turkiem, kas ir atbildīgi "paši par savu genocīdu", sacīja politiķis, ar to domājot Osmaņu impērijā Pirmā pasaules kara gados notikušo armēņu masveida slepkavošanu.

"Vai viņi ir traki," uzrunājot atbalstītāju sapulci Nentmansdorfā, netālu no Drēzdenes, sacīja Pogenburgs.

"Šiem kamieļu dzinējiem ir jādodas atpakaļ uz turieni, no kurienes viņi nākuši - tālu aiz Bosfora uz savām kleķa būdām un pie daudzajām sievām," ieteica politiķis.

Vācijas Turku kopienas priekšsēdētājs Gekajs Sofuolu sacīja, ka sūdzēs tiesā Pogenburgu par naida runas likumu pārkāpšanu.

Pogenburgs skaidroja, ka viņa izteikumi bijuši domāti kā "asa politiskā satīra".

Pelnu dienā, kad visa politiskā spektra partiju politiķi tradicionāli mēdz izteikties tiešāk un skarbāk, šāda retorika ir pieņemama, viņš piebilda.