Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Bīstamu islāmistu ekstrēmistu skaits pamatīgi pieaudzis Vācijas cietumos

© Ilustratīvs attēls

Vācijas cietumos ieslodzīti aptuveni 150 bīstami islāmistu ekstrēmisti, un viņu skaits tuvākajos gados, visticamāk, pieaugs, trešdien ziņo laikraksts "Die Welt", atsaucoties uz Federālās Kriminālpārvaldes (BKA) datiem.

Laikraksts norāda, ka bez šiem ieslodzītajiem cietumos atrodas arī mazāk bīstami radikālā islāma atbalstītāji.

"Die Welt" ziņo, ka cietumiem paliek arvien grūtāk tikt galā ar bīstamajiem islāmistiem un viņu potenciāli kaitīgo ietekmi uz pārējiem cietumniekiem, kā arī šādu ieslodzīto skaita pieaugums pakļauj cietumsargus arvien lielākam riskam. Laikraksts arī aicināja nodrošināt cietumsargiem papildu apmācības, lai uzlabotu viņu drošību.

"Nākamajos pāris gados mēs varam sagaidīt ekstrēmistu vilni mūsu cietumos," laikrakstam norādīja Hesenes tieslietu ministre Eva Kūne Hermane, kura pārstāv Kristīgo demokrātu savienību (CDU).

Viņa sacīja, ka Vācijā tiek veiktas simtiem izmeklēšanu, kurās galvenie aizdomās turamie ir islāmisti, tostarp daudzi, kuri cīnījušies teroristu grupējuma "Islāma valsts" labā Tuvajos Austrumos un pēc tam atgriezušies Vācijā.

Kūne Hermane pauda bažas, ka islāmistu ekstrēmisti Vācijas cietumos ievērojami apgrūtina centienus nepieļaut ieslodzīto radikalizēšanos.

Vācijas varasiestādes decembrī atklāja, ka 2017.gadā sākušas piecas reizes vairāk izmeklēšanu par terorismu nekā 2016.gadā.