Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Francijā lielveikalā sagrābj ķīlniekus, vismaz trīs nogalināti

© Reuters/Scanpix

Piektdien divos atsevišķos incidentos Francijas dienvidrietumos sašauts policists, bet kāds bruņots vīrietis lielveikalā sagrābis ķīlniekus, ziņo avoti drošības dienestos.

Pirms tam, domājams, tas pats noziedznieks noslepkavojis vēl kādu cilvēku.

Francijas premjers Eduārs Filips paziņojis, ka šobrīd visa pieejamā informācija liek domāt, ka notiekošais ir terorakts.

Policists sašauts Karkasonas pilsētā, kur tikusi atklāta uguns uz policistu grupu, bet ķīlnieki sagrābti lielveikalā 15 minūšu brauciena attālumā esošajā Trebes pilsētā. Stāvlaukumā pie lielveikala atrasta automašīna, no kuras pirms tam tika šauts uz policistiem, ziņo avoti.

Šī automašīna iepriekš tikusi nolaupīta Karkasonā, un laupīšanas laikā uzbrucējs viena no automobilī esošajām personām tika noslepkavota, bet otra - ievainota.

Ķīlnieki sagrābti lielveikalā "Super U" un incidenta laikā bijuši dzirdami šāvieni. Kā paziņoja nacionālās policijas preses pārstāvis, lielveikalā nogalināti vismaz divi cilvēki, bet aptuveni desmit ievainoti. Prokuratūra saistībā ar ķīlnieku sagrābšanu sākusi slepkavības izmeklēšanu.

Trebē vīrietis "ap plkst.11.15 iegājis "Super U" lielveikalā un bijuši dzirdami šāvieni", pavēstīja avots drošības dienestos.

Kā ziņo prokurori, ķīlnieku sagrābējs pasludinājis uzticību džihādistu grupējumam "Islāma valsts". Avoti drošības dienestos ziņo, ka uzbrucējs identificēts kā marokānis.

Policija ielenkusi lielveikalu, bet prokuratūra notiekošo uzskata par teroristisku incidentu.

Karkasonā ievainotais policists ticis sašauts plecā, kad kopā ar kolēģiem atgriezies no skriešanas.

Policistu apšaudīšanas un ķīlnieku sagrābšanas iemesli šobrīd nav skaidri.

Uz notikumu vietu devies iekšlietu ministrs Žerārs Kolons, kurš sniegs sīkāku informāciju pēc ierašanās.