Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Brīdina par jauniem raķešu triecieniem Sīrijai

© SIPA/Scanpix

Eiropas Aviācijas drošības aģentūras (EASA) trešdien izplatījusi brīdinājumu par jauniem noteikumiem lidojumiem virs Vidusjūras austrumiem, brīdinot par iespējamu raķešu šaušanu reģionā nākamajās 72 stundās.

Sakarā ar iespējamo raķešu šaušanu lidojumus nepieciešams plānot, ņemot vērā operatīvi izplatīto informāciju, teikts EASA paziņojumā. Reisu gaisa koridorus šajā reģionā nepieciešams pārskatīt, lai izvairītos no draudiem civilajai aviācijai.

Sīrijas aktīvistu un palīdzības organizācijas "Baltās ķiveres" un UOSSM sestdien paziņoja, ka Sīrijas valdības spēki uzbrukumā nemiernieku kontrolētajai teritorijai Austrumgutā, netālu no Damaskas, izmantojuši ķīmiskos ieročus, un uzbrukumā Dumas pilsētā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss pirmdien, izsakoties par reakciju uz notikumiem Sīrijā, kur varētu būt noticis uzbrukums ar ķīmisko ieroču pielietošanu, sacīja, ka militāra atbilde nav izslēgta.

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka vienas vai divu dienu laikā tiks pieņemti "svarīgi lēmumi" par reakciju uz situāciju Sīrijā.

Sīrijas režīms un Krievija noraida apsūdzības, ka Damaska operācijā pret nemierniekiem Dumā būtu izmantojusi ķīmiskos ieročus.