Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Kims Čenuns Phenjanā pats personīgi sveic viesi no Ķīnas

© Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns personīgi Phenjanā sveicis augsta ranga Ķīnas amatpersonu, kas ieradusies vizītē Ziemeļkorejā, un aicinājis stiprināt Phenjanas un Pekinas attiecības, svētdien vēsta valsts mediji.

Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas starptautiskās nodaļas vadītājs Sons Tao nodevis Kimam Čenunam Ķīnas prezidenta Sji Dziņpina "siltus sveicienus", vēsta Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

"Augstais līderis sacīja, ka tradicionālo KTDR un Ķīnas draudzību turpinās pozitīvi īstenot un attīstīt jaunā fāzē, kā to prasa jaunais laikmets," ziņo KCNA, lietojot Ziemeļkorejas oficiālā nosaukuma abreviatūru.

Ķīnas delegācija ieradusies vien dažas nedēļās pēc Kima Čenuna negaidītās vizītes Pekinā, kas signalizēja abu valstu valstu līderu centienus stiprināt attiecības paaugstinātas diplomātiskās aktivitātes laikā.

Dienvidkorejā februārī notikušās ziemas olimpiskās spēles iezīmējušas zināma atkušņa sākumu līdz šim izolācijā dzīvojušās Ziemeļkorejas attiecībās ar ārpasauli.

Kims Čenuns nesenās vizītes gaitā Pekinā apliecināja Sji Dziņpinam, ka ir gatavs samitam ar Dienvidkorejas prezidentu Munu Džēinu, kā arī ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Dienvidkoreja februārī pēc sarunām ar Kimu Čenunu Phenjanā paziņoja, ka viņš apsvērtu atteikšanos no kodolieročiem apmaiņā pret ASV drošības garantijām.