Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Eiropā valda vasarīgs siltums; Francijas dienvidos +30 grādi

© Scanpix

Šonedēļ Eiropas rietumu un centrālajā daļā valda vasarīgi silts laiks, liecina meteoroloģiskā informācija.

Lielbritānijas meteoroloģijas dienests "Met Office" pavēstīja, ka trešdien Londonā gaisa temperatūra sasniedza +25,3 grādus, ceturtdien prognozēta tveice līdz +27 grādiem, savukārt no svētdienas, 22.aprīļa, kļūs vēsāks.

Arī Briselē termometra stabiņš trešdien pakāpās līdz +25 grādiem, par grādu siltāk bija Parīzē, savukārt Francijas dienvidrietumos gaiss sakarsa līdz +30 grādiem, vēl par grādu vairāk bija Spānijas ziemeļu pilsētā Bilbao.

Vāciju pārņēmis siltums līdz +27 grādiem, un ceturtdien arī Dānijā prognozēta gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +25 grādiem - tik silts laiks aprīlī pēdējoreiz bija 2007.gadā, liecina Dānijas Meteoroloģijas institūta dati.

Zviedrijas dienviddaļā gaidāms siltums līdz +26 grādiem, sinoptiķi brīdina par kūlas ugunsgrēku risku, vietām Skandināvijā spēkā brīdinājums par lavīnām un plūdiem strauji kūstošā sniega dēļ.

Šonedēļ Eiropā jau laboti simtiem siltuma rekordu, un tuvākajās dienās to skaits sniegsies tūkstošos.

Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi nākamās nedēļas sākumā Spānijā gaiss sakarsīs līdz +35 grādiem, silts laiks būs arī citviet Dienvideiropā, bet pārējā Eiropā kļūs krietni vēsāks.