Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Tramps paudis nepatiku pret Krievijas iejaukšanās izmeklēšanu

© Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps 2017.gada sākumā Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) direktoram Džeimsam Komijam vairākkārt paudis neapmierinātību, ka izmeklēšana par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās traucē jaunās administrācijas darbam, teiks ceturtdien nopludinātajās Komija piezīmēs.

Tramps "teica, ka viņš mēģina vadīt valsti un ka šī Krievijas darīšanu ēna padara to sarežģītu", piezīmēs par 2017.gada 30.martā notikušo sarunu raksta Komijs.

11 dienas vēlāk Tramps atkal Komijam paudis savu neapmierinātību.

Prezidents sacījis Komijam, ka "viņš cenšas darīt darbu valsts labā, vizītēs tikties ar ārzemju līderiem, un jebkura ēna, pat maza ēna, ir traucēklis tā ceļā", raksta Komijs, izsakoties par "Krievijas lietu".

Tieslietu ministrija nodevusi Komija piezīmes Kongresam, un tās var kļūt par liecībām kriminālizmeklēšanā par to, vai Tramps apzināti mēģinājis traucēt izmeklēšanu Krievijas lietā.

Komijs piezīmēs norāda, ka spiediena dēļ juties neērti, ka šādi attieksme nav pilnībā bijusi pareiza, tomēr viņš arī atzīst, ka tolaik prezidentu nav apsūdzējis likumu pārkāpšanā.

Tomēr Komijs arī nav apņēmies vājināt izmeklēšanu, kuras ietvaros turpināts izvērtēt vairākus aizdomīgus kontaktus Trampa kampaņas un Krievijas starpā.

Komijs raksta, ka prezidents vairākkārt pievērsies joprojām neapstiprinātajiem apgalvojumiem, ka Krievijas rīcībā esot video, kurā viņš kādā Maskavas viesnīcā redzams ar prostitūtām.

"Prezidents sacīja, ka visa šī "prostitūtu lieta" ir blēņas," raksta Komijs. Tramps gan arī teicis - "Putins viņam sacījis: "Mums ir dažas no pasaules visskaistākajām prostitūtām.""