Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Protestos pie Izraēlas robežas divi bojāgājušie un vismaz 20 ievainotie

© AP / Scanpix

Pie Gazas joslas un Izraēlas robežas atkal izcēlušies protesti, kuros dzīvību zaudējuši divi palestīnieši un vairāk nekā 20 cilvēki ievainoti, piektdien paziņojusi palestīniešu mediķi.

Palestīniešu Veselības ministrija iepriekš ziņoja, ka miris kāds palestīniešu invalīds, kuru sašāvis Izraēlas armijas snaiperis. Palestīniešu mediķi Gazas joslā vēlāk apstiprināja, ka miris vēl viens cilvēks.

Spriežot pēc mediķu ziņotā, 23 cilvēki ir sašauti un citi salepojušies asaru gāzi.

Palestīnieši pie Gazas joslas un Izraēlas robežas protestē jau trešo piektdienu pēc kārtas, pieprasot tiesības atgriezties dzimtajās zemēs, kas tagad atrodas Izraēlas teritorijā un no kurām viņi devās bēgļu gaitās vai tika padzīti.

Protestos un sekojošajās sadursmēs dzīvību zaudējuši jau 37 cilvēki un simtiem tikuši ievainoti.

Laikraksts "The Times of Israel" vēsta, ka protestētāji dedzina riepas un sagatavojuši simtiem degbumbu, ko grasās vēlāk izmantot protestos.

Gatavojoties protestiem, Izraēlas armijas lidaparāts piektdien izkaisīja skrejlapas, brīdinot protestētājus netuvoties robežas žogam.

Kā teikts armijas paziņojumā, skrejlapās brīdināts, ka tā "nepacietīs bojājumus drošības infrastruktūrai un žogam, kas aizsargā Izraēlas pilsoņus, un vērsīsies pret ikvienu, kas mēģinās kaitēt Izraēlas drošībai".

"Jūs piedalāties vardarbīgās nekārtībās. "Hamas" jūs izmanto, lai pastrādātu teroristiskas darbības," teikts brīdinājumā Gazas joslas iedzīvotājiem.

Palestīnieši plāno turpināt protestus līdz 15.maijam.