Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

"Viņš mums nav cars"! Daudzās Krievijas pilsētās protestē pret Putinu

© AFP/Scanpix

Pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vērstās protesta akcijas laikā visā valstī sestdien aizturēti vismaz 1029 cilvēki, ziņo nevalstiskā organizācija "OVD-Info", kas apkopo datus par politiskajām vajāšanām Krievijā.

Visvairāk aizturēto ārpus Maskavas ir Čeļabisnskā, kur policija aizturējusi 164 cilvēkus.

Jakutskā aizturēti 75 cilvēki, taču viņi visi jau esot atbrīvoti, vēsta "OVD-Info".

Krasnojarskā aizturēti 45 demonstranti, Krasnodarā - 30, Kalugā - 28, Novokuzņeckā - 26.

Par aizturētajiem ziņo arī no Jakaterinburgas, Tomskas, Kemerovas, Sanktpēterburgas, Penzas, Barnaulas, Toljati un Samāras.

Kā ziņots, sestdien, divas dienas pirms Putina inaugurācijas ceremonijas, viņam stājoties ceturto reizi Krievijas prezidenta amatā, visā Krievijā notiek protesta akcija "Viņš mums nav cars", uz kuru aicinājis opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.

Kopumā protesti bija paredzēti vismaz 90 Krievijas pilsētās, un demonstrācijas sākās valsts austrumdaļā.

Daļā pilsētu akcija bija saskaņota ar varasiestādēm, taču Maskavā un Sanktpēterburgā, kur protesti sākās plkst.14, tā nebija sankcionēta.

Maskavā, kur saskaņā ar policijas datiem uz mītiņu Puškina laukumā bija ieradušies aptuveni 1500 cilvēku, līdz šim aizturēti aptuveni 300 protestētāji, tostarp arī pats akcijas organizators Navaļnijs. Aizturēšanas Maskavā šobrīd turpinās.

Tikmēr no Sanktpēterburgas ziņo, ka vairāki tūkstoši demonstrantu devušies gājienā pa Ņevas prospektu, bloķējot satiksmi.

Daudzviet jau akcijas priekšvakarā tika aizturēti tās koordinatori un Navaļnija štābu aktīvisti.

AFP/Scanpix