Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

FOTO: Svinīgā ceremonijā salaulāti princis Harijs un Megana Mārkla

© SCANPIX

Sestdien, 19.maijā, Lielbritānijā tiek svinētas prinča Harija un aktrises Meganas Mārklas karaliskās kāzas.

Svinīgā laulību ceremonija Svēta Džordža kapelā Vindzoras pilī sākās plkst.12:00 pēc vietējā laika.
Kāzu ceremoniju klātienē vēroja teju 600 aicinātie viesi. 2600 tuvējās apkaimes iedzīvotāji, pils darbinieki un īpaši izraudzīti cilvēki no sabiedrības vidus varēja apsveikt jauno pāri pie baznīcas.

Ceturtdien tapa arī zināms, ka kāzas neapmeklēs Meganas Mārklas tēvs Tomass, kuram trešdien veikta sirds operācija, un viņš šobrīd atrodas Meksikā. Tikmēr vairākas dienas pirms lielā notikuma Lielbritānijā ieradusies Meganas māte Dorija, kura neilgi pirms kāzām tikusies ar karalisko ģimeni.

Kamēr līdz pat svinīgajam notikumam medijiem netiek atklāta informācija par to, kurš būs līgavas tērpa autors, zināms, ka Meganu pie altāra vedīs Harija tēvs princis Čārlzs.

"Karaliskās kāzas izmaksās vairākus desmitus miljonu mārciņu."

Šoreiz karaliskās ģimenes pārstāvji arī krietni domājuši par to, kuru aicināt uz kāzām. Šīs kāzas atšķirsies ar to, ka uz tām nav aicināti vairāki pasaules politiskie līderi. Tā vietā pāris izvēlējies savā īpašajā dienā būt kopā ar patiesi tuviem draugiem un viņu dzīvē nozīmīgiem cilvēkiem.

Zināms, ka jaunais pāris izvirzījis arī vairākus noteikumus, kurus jāievēro ikvienam svinību viesim. Tie nosaka, ka pasākuma laikā nedrīkst izmantot ne kameras, ne mobilos telefonus. Aizliegts uzņemt arī jebkādus fotoattēlus.

Arī šoreiz par kāzām maksās britu karaliskā ģimene. Lai gan precīzas svinīgā notikuma izmaksas pagaidām neatklāj, tiek pieļauts, ka svinību kopējās izmaksas varētu būt vairāki desmiti miljoni mārciņu.

Piektdienas pēcpusdienā Megana un princis Harijs tikās ar karalieni Elizabeti II. Vien nepilnu diennakti pirms skaistā notikuma abi norādīja, ka jūtas saviļņoti un ļoti laimīgi. Nakti pirms kāzām līgava un līgavainis pavadīja atsevišķās viesnīcas istabās un viens otru atkal ieraudzīs vien svinīgajā kāzu ceremonijā.

Par abu saderināšanos britu karaļnams informēja šī gada novembrī. Neilgi pēc tam līgava un līgavainis pirmo reizi kopā runāja ar medijiem.

Bakingemas pils informē, ka pēc laulībām viņi kļūs par Saseksas hercogu un hercogieni.