Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Pastiprinoties kaujām, Ukrainas austrumos gājuši bojā vismaz 4 cilvēki, tostarp viens bērns

© Scanpix

 Pastiprinoties kaujām, Ukrainas austrumos gājuši bojā vismaz četri cilvēki, tostarp viens bērns, piektdien paziņojušas amatpersonas un prokrievisko kaujinieku kontrolētās vietējās iestādes.

13 gadus vecs puika un viņa tēvs gājuši bojā, kad viņu mājai trāpīja šāviņš Ukrainas armijas kontrolētajā Luhanskas reģiona daļā.

Zēna māte smagā stāvoklī ievieto slimnīcā. Ievainots ir arī pāra otrs dēls, kuram ir 18 gadi. Viņam traumēta kāja, paziņojušas vietējās amatpersonas.

Prokrievisko kaujinieku kontrolētās iestādes savukārt ziņoja, ka sadursmēs ar Ukrainas armiju nogalināti divi viņu kaujinieki un viens ievainots.

Ievainoti arī trīs civilie iedzīvotāji Horļivkā, Doņeckas reģionā, un Ukrainas armija ziņoja par septiņiem ievainotiem karavīriem.

Situācija Austrumukrainā pēdējās dienās ir pasliktinājusies, un kaujās krituši divi Ukrainas armijas karavīri. Šonedēļ noticis arī uzbrukums skolai Ukrainas valdības kontrolētajā teritorijā 50 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Doņeckas.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērošanas misijas Ukrainā vadītāja vietnieks Aleksandrs Hugs ceturtdien pameta konflikta zonu, ņemot vērā "nopietno drošības situācijas pasliktināšanos", paziņoja EDSO.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 10 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.