Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Iespējams, Vācijā daudziem bēgļiem nepamatoti piešķirts patvērums

© AFP/Scanpix

Vācijā sāktas pārbaudes vairākās Federālā migrācijas un bēgļu biroja (BAMF) nodaļās aizdomās par prasībām neatbilstošu patvēruma lietu apstiprināšanu, svētdien ziņoja laikraksts "Bild am Sonntag".

Laikraksts vēsta, ka kopumā tiks pārbaudīti aptuveni 8000 patvēruma lietu.

Laikraksts vēsta, ka pārbaudes sāktas vēl 13 nodaļās papildus BAMF Brēmenes nodaļai, kur, domājams, apstiprinātas 1200 patvēruma lietas, kuras nav atbildušas attiecīgajām prasībām.

Minētās nodaļas pakļautas pārbaudēm, jo tajās novērotas lielas atšķirības patvēruma lūgumu apstiprināšanā vai noraidīšanā, salīdzinot ar citām nodaļām, ziņo "Bild am Sonntag".

Laikraksts vēsta, ka kopumā tiks pārbaudīti aptuveni 8000 patvēruma lietu.

2015.gadā Vācijā ieradās aptuveni miljons patvērumu meklētāju, radot milzīgu spiedienu uz Vācijas migrācijas dienestiem, kas joprojām ir pārslogoti.

Aprīlī atklātībā nonāca informācija, ka varasiestādes sākušas izmeklēšanu pret kādu bijušo BAMF Brēmenes nodaļas ierēdni, kurš tiek turēts aizdomās par kukuļu pieņemšanu no aptuveni 1200 patvēruma meklētājiem laikā no 2013.gada līdz 2016.gadam. Apmaiņā pret kukuļiem viņš apstiprinājis patvēruma lūgumus.

Brēmenē aizdomās par kukuļu ņemšanu tiek turēti vēl pieci cilvēki, tostarp trīs advokāti.

BAMF direktore piektdien paziņoja, ka nākamo trīs mēnešu laikā tiks pārskatītas aptuveni 18 000 lietu, kurās BAMF nodaļa Brēmenē apstiprinājusi lūgumus pēc patvēruma kopš 2000.gada.

Žurnāls "Spiegel" ziņo, ka vairāki no cilvēkiem, kas Brēmenē tiek turēti aizdomās šajā lietā, tiek uzskatīti par potenciālajiem riskiem drošībai.