Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvieši Polijā ceļ saules elektrostacijas

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © AP/Scanpix

Lietuvieši kļuvuši par nopietniem investoriem Polijas saules enerģētikas nozarē, raksta biznesa avīze "Verslo žinios".

Kopā ar "E energija", kurai enerģētikas nozarē ir liela pieredze, Polijā esam nodibinājuši kopuzņēmumu. Mums pievienojusies arī pieredzējusī spāņu enerģētikas projektu kompānija "I+D Energias", un mēs visi kopā te esam iegādājušies 43 saules elektrostaciju projektus.

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Sun Investment Group" kopā ar uzņēmumu grupu "E energija" kaimiņvalstī ceļ saules elektrostacijas, kuru kopējā jauda sasniegs gandrīz 43 megavatus. Saules enerģijas projektus Polijā attīsta arī lietuviešu kapitāla uzņēmumu grupa "Modus Group".

"Kopā ar "E energija", kurai enerģētikas nozarē ir liela pieredze, Polijā esam nodibinājuši kopuzņēmumu. Mums pievienojusies arī pieredzējusī spāņu enerģētikas projektu kompānija "I+D Energias", un mēs visi kopā te esam iegādājušies 43 saules elektrostaciju projektus. Polijā mums pašlaik ir lielākais saules projektu portfelis, kas aizņem aptuveni 15% šā tirgus," pastāstījis "Sun Investment Group" ģenerāldirektors Deivids Varabausks.

Lietuvieši un spāņi iegādājušies valsts izsludinātās izsolēs uzvarējušus projektus, kam uz 15 gadiem nodrošināti labvēlīgi elektroenerģijas iepirkuma tarifi - vidēji aptuveni 90 eiro par tīklam piegādātas elektroenerģijas megavatstundu. Šo saules elektrostaciju būvniecībā paredzēts investēt kopumā aptuveni 40 miljonus eiro, viņš norādījis.