Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Deniss Rodmens ir "ļoti laimīgs" par Trampa un Kima samitu

© Scanpix

ASV basketbola zvaigzne Deniss Rodmens otrdien emocionālas intervijas gaitā telekanālam CNN atzina, ka ir "ļoti laimīgs" par ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna samitu, sakot, ka šī "lieliska diena".

"Mums nav vajadzīgs brīnums. Mums ir vajadzīgas atvērtas durvis, lai mēs varam sākt no jauna," Rodmens sacīja CNN. "Šī ir lieliska diena. Es esmu ļoti laimīgs!"

"Šī diena ir lieliska diena visiem - Singapūrai, Tokijai, Ķīnai, visam. Šī ir lieliska diena," sacīja sportists.

"Es zināju, ka lietas mainīsies, es to zināju," uzsvēra Rodmens, kurš kopš 2013.gada piecas reizes viesojies Phenjanā un tur ticies ar Kimu. Ziemeļkorejas līderis, kā vēsta mediji, esot liels basketbola cienītājs.

Rodmens CNN atgādināja - tad kad viņš atgriezies no Ziemeļkorejas, viņam izteikti nāves draudi, tomēr "es turēju galvu augstu paceltu".

Rodmens savulaik piedalījies Trampa televīzijas realitātes šovā "Celebrity Apprentice" un ir pat uzdāvinājis Kimam Trampa grāmatu "The Art of the Deal".

Tiesa gan, Baltais nams kategoriski noliedzis, ka Rodmenam ir kāda loma sarunās.

"Nē, viņš nav uzaicināts, bet viņš ir jauks puisis. Man viņš patīk," vēl ceturtdien sacīja Tramps.

Intervijas gaitā spēcīgo emociju pārņemtais Rodmens izplūda asarās.

Kā žurnālistam Krisam Kuomo sacīja Rodmens, pirms Trampa un Kima tikšanās viņam zvanījuši no Baltā nama.

Zvanījusi esot Trampa sekretāre, sacīja sportists.

"Viņa piezvanīja un sacīja: "Denis, Donalds Tramps ar tevi ļoti lepojas. Viņš tev izsaka lielu pateicību." Un tas nozīmē daudz," atzina Rodmens.