Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Merkele: Migrācija ir Eiropas līmeņa izaicinājums

© REUTERS/ SCANPIX

Vācijas kanclere Angela sestdien paziņojusi, ka migrācija ir Eiropas līmeņa izaicinājums, uz ko arī jāreaģē Eiropas līmenī.

Ar šādu paziņojumu savā iknedēļas videouzrunā viņa nākusi klajā pirms savas otrdien gaidāmās tikšanās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu laikā, kad migrācijas jautājumā saasinājušās nesaskaņas viņas valdībā.

Merkele nepiekrīt vienpusējai patvēruma reformai Vācijā, bažījoties, ka tas varētu apdraudēt Eiropas Savienības (ES) solidaritāti.

Kā ziņots, kanclere iebilst pret iekšlietu ministra Horsta Zēhofera ieceri ļaut neielaist valstī daļu patvēruma meklētāju. Merkele nepiekrīt vienpusējai patvēruma reformai Vācijā, bažījoties, ka tas varētu apdraudēt Eiropas Savienības (ES) solidaritāti. Viņa vēlas, lai ES līmeņa risinājums nelegālajai imigrācijai tiktu rasts bloka samitā, kas 28. un 29.jūnijā notiks Briselē.

Vācijas kanclere videouzrunā norādījusi, ka migrācija būs viens no četriem galvenajiem tematiem, ko viņa gatavojas apspriest ar Makronu līdztekus ārpolitikai, aizsardzībai un eirozonas nākotnei.