Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Aicina tautiešus izskriet Latvijas kontūru pasaules kartē

© allevents.in

Šodien plkst. 7 ar pasākumu Doma laukumā tiks sākta akcija "Izskrien Latviju pasaulē", Latvijas Institūtam (LI) un biedrībai "VSK Noskrien" aicinot tautiešus un Latvijas draugus iesaistīties akcijā, lai Latvijā un pasaulē kopīgi sagaidītu Latvijas simtgadi.

Institūts aicina ikvienu aktīvu skrējēju vai gājēju izskriet, iziet, izbraukt ar riteni vai arī pat izpeldēt Latvijas kontūru un izmantot savas iecienītās aplikācijas, lai pēc tam ar rezultātu dalītos sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi "#izskrienLatviju".

Akcijas laikā interesenti vairākās pasaules pilsētās un lielpilsētās varēs izmantot jau iepriekš izstrādātus skriešanas maršrutus Latvijas kontūras formā vai arī izveidot savus un dalīties ar tiem saviem ģimenes locekļiem, draugiem, kā arī kaimiņiem, norāda LI direktore Aiva Rozenberga.

"Šādā veidā tautieši un Latvijas draugi visā pasaulē varēs iepazīstināt savus līdzcilvēkus ar Latviju, pie reizes pastāstot dažādus faktus par mūsu valsti," stāsta Rozenberga, piebilstot, ka akcija savā veidā sasaucas ar "Baltā galdauta svētkiem", kuri tiks atzīmēti 4.maijā - Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā.

Aicinājumam piedalīties akcijā jau atsaukušies arī Latvijas vēstniecību un diasporas organizāciju pārstāvji.

Skriešanas maršruti Dublinā, Čikāgā, Londonā, Seulā un Briselē izstrādāti sadarbībā ar biedrību "VSK Noskrien", kas apvieno vairāk nekā 1000 dažādu spēju skrējējus un skriešanas entuziastus. "VSK Noskrien" pārstāvis Signis Vāvere skaidro, ka Latvijas kontūras skrējiens Rīgā un citās pilsētās jau kļuvis par tradicionālu valsts svētku svinēšanas veidu skrējēju vidū.

"Būtu lieliski, ja katrs latvietis tepat vai jebkur citur pasaulē mūsu valsts svētku svinības iesāktu ar skrējienu un izskrietu Latviju," viņš uzsver.