Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Eirovīzija ir klāt! Konkurss oficiāli atklāts

© Scanpix

Šovakar tika atklāts 62. ikgadējais starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kas šogad notiek Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Latviju Eirovīzijā pārstāv grupa “Triana park”, kas startēs pirmajā pusfinālā, kas notiks 9.maijā, savukārt 11.maijā būs otrs pusfināls, bet lielais fināls paredzēts 13.maijā.

Latvijai pusfinālā būs jākonkurē ar Zviedrijas, Gruzijas, Austrālijas, Albānijas, Beļģijas, Melnkalnes, Somijas, Azerbaidžānas, Portugāles, Grieķijas, Polijas, Moldovas, Islandes, Čehijas, Kipras, Armēnijas un Slovēnijas pārstāvjiem.

Grupas soliste Agnese Rakovska atzīst, ka grupa ir ieguldījusi lielu darbu, lai Eirovīzijas konkursā varētu sniegt augsta līmeņa priekšnesumu.

LTV valdes loceklis Programmu attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs pauž pārliecību, ka grupas priekšnesums būs Latvijas spilgtākais un krāšņākais iznāciens uz Eirovīzijas skatuves kopš grupas "Prāta Vētra" uzstāšanās 2000.gadā.

Abus Eirovīzijas pusfinālus, kā arī finālu varēs vērot tiešraidē LTV1, savukārt mūziķu gaitām Kijevā būs iespēja sekot līdzi mājaslapā "www.eirovizija.lv"