Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Kas tad tas?! Notverts pirmais objekts, kas pie mums nonācis no citas galaktikas

© AFP / Scanpix

19.oktobrī ticis fiksēts kas savāds, kas lidojis cauri mūsu saules sistēmai, ziņo CNN. Izrādījies, ka tas ir viesis no citas galaktikas!

Gadījumā, kuru zinātnieki dēvē par ''savādu'', pētnieku rokās pirmoreiz vēsturē nonācis objekts, kurš nav no mūsu saules sistēmas.

Svešais objekts, kuru sākumā noturējuši par mums jau zināmajām komētām, lidojis ar ātrumu 85700 jūdzes, jeb 137921 kilometrs, stundā.

Tas ne tikai lidojis ar pamatīgu ātrumu, bet arī rotējis un mainījis spilgtuma apmērus. Tā izmērs esot iespaidīgs un mērāms aptuveni sporta stadiona apmēros, bet tā garums esot teju desmitreiz lielāks nekā platums.

Tam ticis dots arī oficiāls nosaukums ''Oumuamua''. Tas nāk no havajiešu valodas, jo tieši Havajās pirmie to fiksēja teleskopi, un nozīmē ''ziņotājs, kas nāk no nesenas pagātnes''.

Līdz šim viss bijis spekulācijas, tomēr tagad gūts oficiāls apstiprinājums, ka dažādi objekti lido un pārvietojas starp zvaigžņu sistēmām. Tiek uzskatīts, ka gadā tādi objekti pie mums nonāk ap desmit reizēm, tomēr tie pārvietojas tik ļoti ātri, ka tos fiksēt esot teju neiespējami.

Protams, intriģējošākais jautājums ir, kas notiktu, ja Oumuamua ietriektos mūsu planētā? Sadursme būtu ievērojamāka par jebko, kas nāk no mūsu saules sistēmas...