Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Viss svarīgākais, ko tev jāzina par ''Apple'' jaunumiem no WWDC 2018

© XINHUA/SIPA/Scanpix

''Apple'' ikgadējā programmatūru uzlabojumu prezentācijā atklāja, ka rūpējas par savu lietotāju garīgo veselību. Un Animoji!

Tas ļaušot vieglāk novērsties no kāres lietot viedtālruni darba sanāksmju vai tikšanos ar draugiem laikā.

Katru gadu ''Apple'' rīko ''Worldwide Developers Conference''', jeb WWDC, kurā iPhone un pārējo viņu produktu lietotājiem ir iespēja uzzināt, ar ko tad Stīva Džobsa dibinātā kompānija pēdējā laikā bijusi aizņemta.

Šogad nekas revolucionārs izziņots netika, tomēr būtiskais ir tas, kādas pārmaiņas, caur iOS 12, kurš iznāks vēlāk šogad, sagaida iPhone.

Apple pirmdien stādija priekšā vairākus veidus, kuri palīdzēšot mums visiem ''atkarīgajiem'' viedtālruņu lietotājiem. Tā ietvaros ''Do Not Distrub'' opcija iegūs vairāk opcijas un funkcijas, kas ļaus grupēt ziņojumus un izslēgt telefonu, kad atrodies specifiskā vietā. Tas ļaušot vieglāk novērsties no kāres lietot viedtālruni darba sanāksmju vai tikšanos ar draugiem laikā. Jaunais ''Screen Time'' informēs cik daudz laiku pavadi lietojot specifiskas aplikācijas, bet ''Parental Controls'' sniegs vecākiem iespēju ierobežot laiku, kuru viedtālruni lietojot pavada viņu atvase. Visbeidzot, divi jauninājumi būs paredzēti naktsmieram, no kuriem viens neiedegs ekrānu, kad nakts laikā pienāks ziņojumi, bet otrs šos ziņojumus aizturēs, līdz būsi no rīta gatavs tiem pievērsties.

AFP / Scanpix

Tāpat jau drīzumā varēs veikt grupveida FaceTime zvanu, kurā ar tevi varēs iesaistīties līdz pat 31 citam dalībniekam. Šis visticamāk būs aktuāls, vai pārspīlēti izmantots, tieši darba vidē.

Lai arī Paplašinātā realitāte (AR) joprojām ir tās agrīnajās attīstības stadijās, visticamāk tu tuvākajā nākotnē AR izmantosi daudz vairāk nekā Virtuālo realitāti (VR), un Apple jaunā aplikācija Measure ir ideāls piemērs kāpēc. Notēmē kameru uz kādu objektu, aplikācijā apvelc apli ap to un tā izdos precīzus mērījumus. Tātad, turpmāk nebūs jāvelk mērlentu, lai uzzinātu jaunais dīvāns ielīdīs istabas stūrī.

Visbeidzot, ''Apple'' izziņoja, ka iznāks Memoji - rupji sakot, tas ir emoji, kuru tu vari izveidot pēc savas vizuālās līdzības. Tāpat iznākuši arī četri jauni Animoji - spoks, tīģeris, koala un Tiranozaurs. Grūti teikt, vai šie jaunie interesēs iPhone X lietotājus šos kustīgos smaidiņus izmantot vairāk.