Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Baltais nams: Rodmenam nav lomas Trampa un Kima samitā

© AP / Scanpix

Baltais nams ceturtdien noliedzis jebkādu populārā ASV basketbola veterāna Denisa Rodmena lomu nākamnedēļ paredzētajā ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna samitā.

Rodmens reiz Kimu nodēvēja par "draugu uz mūžu".

Kopš Kima nākšanas pie varas Rodmens viesojies Ziemeļkorejā piecas reizes un izveidojis ar viņu draudzīgas attiecības un reiz viņu nodēvēja par "draugu uz mūžu".

"New York Post" ziņo, ka bijušais Čikāgas "Bulls" spēlētājs atradīsies Singapūrā, kad tur otrdien notiks vēsturiskā abu līderu tikšanās, taču Baltā nama preses pārstāvis pavēstīja, ka Rodmens tur nepiedalīsies.

Pēdējā braucienā uz Ziemeļkoreju 2017.gada jūnijā Rodmens pasniedza izolētās valsts sporta ministram Kimam Ilgukam ekskluzīvas dāvanas, tostarp Trampa grāmatas "The Art of the Deal" ("Vienošanās māksla") eksemplāru.

Tramps bija Rodmena priekšnieks, kad sportists piedalījās Trampa televīzijas realitātes šovā "Celebrity Apprentice" ("Slavenību māceklis").

ASV amatpersonas uzstājušas, ka Rodmens uz Ziemeļkoreju dodas kā privātpersona, lai gan valdījušas spekulācijas, ka viņš bijis neoficiāls Trampa sūtnis.

Rodmens piecas reizes tika kronēts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu, trīs reizes paveicot to kopā ar Čikāgas "Bulls" komandu, bet divas reizes ar Detroitas "Pistons". Tāpat viņš karjeras laikā pārstāvēja arī Sanantonio "Spurs".

2011.gadā Rodmens tika uzņemts NBA Slavas zālē.