Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Šī ir pēdējā diena, lai pieteiktos KNAB vadītāja amatam

© F64

Šodien noslēdzas pieteikšanās konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu.

Interesentiem uz augsto amatu jāpiesakās Valsts kancelejā līdz šodienai, iesniedzot speciāliem Ministru kabineta noteikumiem atbilstošu pieteikuma vēstuli, kurā norādīta motivācija un redzējums par KNAB darbības prioritātēm, attīstību un pretkorupcijas pasākumu pilnveidošanu Latvijā.

Pieteikuma vēstulei jāpievieno dzīvesgājuma apraksts jeb CV, atsauksmes no iepriekšējām darbavietām, kurās pretendents strādājis pēdējo triju gadu laikā, izglītību apliecinošu dokumentu kopijas, valsts valodas prasmi apliecinoša dokumenta kopija, ja latviešu valoda nav dzimtā, svešvalodu prasmes apliecinoši dokumenti, kā arī pašrocīgi aizpildīta aptaujas lapa saistībā ar pielaidi valsts noslēpumam.

Pretendentu atlase tiks veikta saskaņā ar Ministru kabineta pērn 2.augustā pieņemto, speciāli šim nolūkam paredzēto kārtību.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) vakar paziņoja, ka esot "indikācijas", ka konkursā varētu būt pieteikušies arī kandidāti no tiesībsargājošajām iestādēm.

Pirmais konkurss uz KNAB priekšnieka amatu tika izsludināts jau pērn. Tajā pieteikumus iesniedza desmit pretendenti, tomēr komisija atzina, ka neviens no viņiem, tostarp bijušais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, nav virzāms uz konkursa otro kārtu.

Vēlāk Saeima grozīja KNAB likumu, atceļot iestādes vadītājam noteikto prasību par trīs gadu pieredzi vadošā amatā. Tas tika darīts, lai paplašinātu personu loku, kuras var pretendēt uz KNAB priekšnieka amatu.