Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Brigmani atkārtoti ievēl par LZS priekšsēdētāju

© F64

Par Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētāju šodien atkārtoti tika ievēlēts ilggadējais politiskā spēka līderis Augusts Brigmanis.

Priekšsēdētāja pirmā vietnieka amatu kongresa balsojumā saglabāja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, un priekšsēdētāja vietnieka jeb "otrā vietnieka" amatu arī turpmāk ieņems Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

No Rīgas valdē tika ievēlēts Andrejs Spridzāns un Reinis Uzulnieks un no Latgales Skaidrīte Pilāte un Andris Kazinovskis. No Kurzemes valdē ievēlēts Saeimas deputāts Edgars Putra un Dainis Karols un no Zemgales satiksmes ministrs Uldis Augulis un Gints Kaminskis.

Zemgales balsojumā trešajā vietā palika Jelgavas mērs Andris Rāviņš, kurš, saņemot vienu balsi mazāk nekā Kaminskis, netika ievēlēts valdē. Ņemot vērā balsu mazo starpību, Zemgales balsojuma rezultāti tika pārskaitīti divas reizes.

No Vidzemes valdē tika ievēlēts Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Ringolds Arnītis un Saeimas deputāts Ainārs Mežulis. Pēc sākotnējās rezultātu paziņošanas par Vidzemes pārstāvjiem radās neskaidrība par balsu skaitu, ko saņēmis Arnītis - tam uzmanību pievērsa kongresa delegāti, jo, lai gan par derīgiem bija atzīts 241 biļetens, taču par Arnīti atdoto balsu skaits bija 272.

Balsu skaitīšanas komisijas vadītājs uzreiz atzina, ka ir pieļauta kļūda un norādīja, ka balsis tiks pārskaitītas. Viņš skaidroja, ka kļūda radusies, ņemot vērā arī to, ka Vidzemes vēlēšanu biļetenos bija ierakstīti Zemgales kandidāti un otrādi. Komisija arī gribējusi ātrāk saskaitīt balsis, bet pieļauta neprecizitāte. Pēc balsu pārskaitīšanas balsu skaitīšanas komisija paziņoja, ka Arnītis valdē tika ievēlēts ar 182 balsīm.

Brigmaņa kandidatūra tika atbalstīta gandrīz vienbalsīgi, pret balsojot vienam delegātam.

Iepriekš kā pretendentu LZS priekšsēdētāja amatam viena no piecām partijas reģionālajām konferencēm jeb nodaļām bija izvirzījusi Dūklavu. Tomēr politiķis atsauca savu kandidatūru un kā vienīgais pretendents uz priekšsēdētāja amatu palika Brigmanis.

Kā ziņots, LZS kongresā Dūklavs sacīja, ka tiem, kas cerēja, ka kopā ar Brigmani viņi nesadalīs portfeļus un sašķels partiju, nav paveicies.