Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Straujuma: Neturēsim mūsu jauniešus ķīlā politiskās gribas trūkuma dēļ

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Skolu tīkla sakārtošanai nepieciešama politiskā griba, pārliecināta Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāja Laimdota Straujuma (V).

Iepazīstoties ar Izglītības un zinātnes ministrijas pasūtīto skolu tīkla pētījuma pirmajiem rezultātiem, Straujuma secinājusi, ka tas ir viens no pozitīvajiem piemēriem, kā mūsdienās būtu jāveido politika. "Skaidri izvirzīti mērķi, izstrādāta metodika un profesionāli veikts darbs," vērtēja politiķe.

Viņa norādīja, ka pētījuma pirmā daļa jau ļauj secināt, kur ir mūsu izglītības sistēmas melnie punkti un kur, pareizi plānojot skolu tīklu, ir panākti uzlabojumi gan skolēnu sniegumos, gan skolotāju atalgojumā, kā tas ir, piemēram, Bauskā un Smiltenē.

"Skola ir pirmais nozīmīgais dzīves posms jauniešiem, kur lielākoties tiek pieņemti lēmumi par nākotnes izvēlēm, tai skaitā par profesiju. Valsts interesēs ir, lai vide, kurā šie lēmumi tiek izdarīti, būtu pēc iespējas motivējošāki un pilnveidojošāki," sacīja Straujuma.

Viņasprāt, šo pētījumu var uztvert kā valsts atbalstu tām pašvaldībām, kuras vēl gatavojas savu skolu tīkla sakārtošanai. "Neturēsim mūsu jauniešus ķīlā politiskās gribas trūkuma dēļ!" aicināja deputāte.