Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Saeima lems, vai jaunām automašīnām atļaut tehnisko apskati tikai reizi divos gados

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Raimonds Subatovičs/ f64 photo agency

Saeima šodien otrajā lasījumā skatīs likumprojektu par to, lai jaunām automašīnām līdz četru gadu vecumam tehnisko apskati varētu veikt ik pēc diviem gadiem.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, to paredz grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas sagatavoti pēc iedzīvotāju kolektīvā iesnieguma par transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšanu reizi divos gados.

Tāpat deputāti rīt galīgajā lasījumā lems par likumprojektu, kura mērķis ir nodrošināt Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonā teritorijas plānojumā norādīto vēsturisko parku, dārzu un kapsētu teritoriju aizsardzību. Galīgajā lasījumā parlaments skatīs arī grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, lai pilnveidotu pārtikas aprites uzraudzības regulējumu un ieviestu Eiropas Savienības prasības.

Deputāti šodien konceptuāli skatīs virkni likumprojektu, kas paredz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā iekļautos administratīvos sodus pārnest uz speciālajiem likumiem. Tāpat pirmajā lasījumā darba kārtībā iekļauti likuma grozījumi, kas paredz zemessargiem tiesības cietušajiem sniegt paplašināto pirmo medicīnisko palīdzību.

Aizsardzības komisija lūgusi šodien darba kārtībā pirmajā lasījumā iekļaut grozījumu Nacionālās drošības likumā, kas paredz aizliegt izceļot no valsts personām, kuras var apdraudēt drošību. Savukārt Sociālo un darba lietu komisija lūgusi darba kārtībā iekļaut likumprojektu par izdienas pensijas regulējumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam.

Sēdes darba kārtībā iekļauti arī vairāki izskatīšanai Saeimas komisijās nododamie likumprojekti. To vidū ir grozījumi Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likumā glābšanas darbu mehānisma pilnveidei, kā arī Fizisko personu reģistra likums, lai nodrošinātu vienotu fizisko personu reģistrāciju un paplašinātu Iedzīvotāju reģistra subjektu loku.

Tāpat komisijām plānots nodot likuma grozījumus, kas paredz iesaldēt nekustamo īpašumu kadastrālās vērtības saistībā ar nodokļu politikas pārskatīšanu.

Kopumā šodienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir 21 jautājums.