Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Koalīcija meklē risinājumus, lai samazinātu NĪN maksājumus

© F64

Koalīcijas partiju pārstāvji šodien piedāvāja dažādus risinājumus, lai panāktu mazākus nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksājumus.

Valdību veidojošo partiju darba grupā sagatavots priekšlikums atgriezties pie pagājušajā gada situācijas, kad īpašumiem, kas atrodas kultūrvēsturiskajās zonās, bija 45% atlaide NĪN, pēc koalīcijas padomes sēdes norādīja partijas "Vienotība" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Koalīcija konceptuāli atbalsta NĪN maksājumu samazināšanu, taču par šo priekšlikumu vēl būs jānoskaidro Latvijas Pašvaldību savienības viedoklis, norādīja Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK piedāvā rosināt mainīt Rīgas domes saistošos noteikumus, kas attiecas no NĪN atlaižu piemērošanu, pavēstīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Viņš aģentūrai LETA norādīja, ka tas izteikts kā piedāvājums "Vienotībai" šādu ideju kopīgi virzīt izskatīšanai Rīgas domē, jo ir atsevišķi jautājumi, kas ietekmē NĪN lielumu, bet kas nav valdības, bet pašvaldības kompetencē. Neviena no valdības koalīcijas partijām gan nav pie varas Rīgas domē.

Kā ziņots, izskatīšanā Saeimā pašlaik ir Tieslietu ministrijas (TM) rosinātais grozījumu projekts Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā, ar kuru kadastrālās vērtības tiktu iesaldētas vēl uz diviem gadiem.

Jau vēstīts, ka jautājumā par izmaiņām NĪN regulējumā ir izskanējuši arī citi ierosinājumi, taču lielākoties iesaistītās puses par tiem nav spējušas vienoties.