Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Vācijas iekšlietu ministrs: Imigrantiem, kas pastrādā noziegumus, būs jāatgriežas savā valstī

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Vācijas parlamenta augšpalāta Bundesrāts piektdien devis pēdējo nepieciešamo apstiprinājumu pasākumiem, kas atvieglos noraidīto patvēruma meklētāju deportēšanu un par bīstamiem uzskatīto imigrantu novērošanu.

Jaunie pasākumi ierobežos noraidīto patvēruma meklētāju kustības brīvību un dos Federālajam migrācijas un bēgļu birojam (BAMF) un citām valdības iestādēm lielākas iespējas izmantot un dalīties ar datiem, kas iegūti no imigrantu mobilajiem telefoniem.

Vācijas varasiestādes turpmāk arī varēs aizturēt nelegālos imigrantus, kurus paredzēts deportēt, uz desmit dienām nevis četrām, kā līdz šim, un piestiprināt elektroniskās uzraudzības ierīces tiem imigrantiem, kas tiek uzskatīti par spējīgiem pastrādāt teroraktus.

Jaunās normas ir reakcija uz decembrī notikušo teroraktu Berlīnē, kur patvēruma meklētājs Aniss Amri ar kravas mašīnu ietriecās cilvēku pūlī Ziemsvētku tirdziņā, noslepkavojot 12 cilvēkus.

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs norādīja, ka šie pasākumi skaidri parāda, ka tiem, kam nav nepieciešama aizsardzība, un sevišķi tiem, kas krāpjas vai pastrādā noziegumus, būs jārēķinās ar sekām un jāatgriežas savā valstī.