Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Krievija aptur iemaksas EP budžetā, šogad bija jāiemaksā 33 miljoni eiro

© SCANPIX

Krievija piektdien paziņoja, ka pārtrauc iemaksas Eiropas Padomes budžetā, atbildot uz tās parlamentāriešu balsstiesību apturēšanu šīs organizācijas Parlamentārajā Asamblejā (EPPA), kas tika darīts, sodot Maskavu par agresiju Ukrainā.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs par šo lēmumu telefona sarunas laikā informējis Eiropas Padomes ģenerālsekretāru Turbjērnu Jaglannu, paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrija.

Lavrovs Jaglannam esot uzsvēris, ka Krievija aptur savus maksājumus, kamēr "bez jebkādiem nosacījumiem pilnībā tiks atjaunotas" Krievijas tiesības, pavēstīja ministrija.

Atsevišķā paziņojumā ministrija norādīja, ka 2014.gadā pieņemtais lēmums ierobežot Krievijas tiesības esot bijis mēģinājums to "sodīt" par "Krimas pussalas iedzīvotāju brīvu izpausmi, balsojot par Krimas republikas pievienošanu Krievijai".

"Kopš tā brīža situācija EPPA ir tikai pasliktinājusies - notiek neprātīga kampaņa, lai vajātu parlamentāriešus, kuri vēlas normalizēt attiecības ar Krieviju," piebilda ministrija.

Tiek ziņots, ka Krievijai Eiropas Padomes budžetā šogad bija jāiemaksā 33 miljoni eiro.

Krievijas Valsts domes spīkers Vjačeslavs Volodins jūnija sākumā paziņoja, ka Maskava vēl nav iemaksājusi 11 miljonus eiro, un šīs summas pārskaitīšana ir bloķēta.

Reaģējot uz iebrukumu Ukrainā, tika apturētas Krievijas balsstiesības, kā arī tiesības uz vadošo organizācijas amatu ieņemšanu.

Savukārt Krievijas Valsts dome uz to reaģēja, paziņojot, ka tā aptur savu darbību EPPA.

Pērn Krievijas delegācija atteicās iesniegt pieteikumu kārtējai savu pilnvaru apstiprināšanai.