Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Puče: Cilvēki ar pielaidi valsts noslēpumam būtībā sēž Krievijas specdienesta ložā

© Gatis Gierts/ F64 Photo Agency

Pagājušajā nedēļā mediji informēja, ka uzņēmums "MTG TV Latvia" atstādinājis raidījuma "Hokeja studija" vadītāju, žurnālistu Armandu Puči no Rīgas "Dinamo" spēļu komentēšanas. Kanāla RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs" A.Puče komentējis notikušo.

Žurnālists Armands Puče aģentūrai LETA pirms vairākam dienām pastāstīja, ka lēmumu par viņa atstādināšanu "MTG TV Latvia" pieņēmis pēc tam, kad mediju uzņēmums saņēma paziņojumu no KHL biroja Maskavā par nepieciešamību pārtraukt sadarbību ar Puči.

Runājot par hokeju, RīgaTV 24 raidījumā žurnālists uzsvēris, ka par hokeju nevar runāt tikai kā par sportu. "Tas nav nekāds tikai sports. Ja mēs klausāmies Krievijas himnu, redzam karogu, tur automātiski ir iesaistīta politika."

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Tāpat A.Puče veltījis skarbus vārdus Rīgas "Dinamo" tuvu stāvošiem politiķiem. "Tas ir absolūti kroplīgi, ka šie cilvēki, kam ir pielaide valsts noslēpumam sēž ložā, kas ir būtībā Krievijas specdienesta loža. Juris Savickis pārstāv viņus - nav nekādu šaubu! Viņš pats to nekad nav slēpis. Tas ir jāpasvītro ar trekniem burtiem - šis cilvēks nav vēlams Latvijas sabiedrībai! Jo viņš nodara kaitējumu, ietekmējot politisko procesu."

Jau vēstīts, ka pats žurnālists norādīja, ka iemesls viņa atstādināšanai bijis iepriekš veidotie raksti par KHL politisko ideoloģiju. KHL vadība bija saņēmusi Pučes veidotos rakstus krievu valodā, kuros, pēc Pučes domām, nebija pausti tai glaimojoši viedokļi, raksta LETA.